עוסק מורשה

Image

עצמאים רבים מתלבטים בשאלה האם כאשר הם מתחילים לעבוד בתור עצמאים כדאי להם לפתוח עוסק מורשה עוסק פטור או חברה בע"מ. מאחורי כל אחד מאותם ישויות מס עומדות תקנות וחובות רבות כאשר לעיתים אחת יותר מחמירה בנושא מסויים מישות מס אחת לשנייה ולכן יש לבחור בקפידה באיזו צורה אנו רוצים להרשם ברשויות המס על מנת שלא נמצא את עצמנו טובעים בעומס עבודה של ניירת והנהלת חשבונות. על מנת לדעת מהי הדרך הטובה ביותר להתאגד ולהרשם ברשויות המיסים והמע"מ עלינו להתייעץ עם רואה חשבון אשר בהתאם לכל מיני פרמטרים הוא ימליץ לנו מהי ההתאגדות הטובה ביותר עבורנו כאשר הפרמטר העיקרי שעתיד לעזור לרואה החשבון לקבל את ההחלטה הוא המחזור השנתי של העסק. על פי החוק של מס הכנסה שמתעדכן אחת לשנה, התקרה לרישום בתור עוסק פטור היא הכנסה של 99,000 אלף שקל בשנה.

עיקרי הרישום בתור עוסק מורשה

אז כאמור כל אחד יכול להחליט שהוא נרשם ברשויות המס בתור עוסק מורשה כאשר כל שעליו לעשות הוא ללכת לפקיד השומה באיזור מגוריו, למלא טפסים עם מספר פרטים ובכך לפתוח תיק במס הכנסה. מספר התיק של אותו אדם ברשויות המס וגם במע"מ יהיה לרוב מספר תעודת הזהות של אותו אדם וזאת הוא ידע בסוף תהליך פתיחת התיק. בניגוד לעוסק פטור העוסק המורשה גובה מס ערך מוסף מהלקוחות שלו, כלומר, מע"מ, בעוד שמאידך העוסק הפטור אינו רשאי להוסיף מע"מ לתשלום אותו גובה מלקוחותיו. העוסק המורשה גם רשאי לקזז את המע"מ אל מול רשויות המיסים בתשומות שהוא רוכש לעסק שלו. הבדל מהותי נוסף בין עוסק פטור לעוסק מורשה הוא הדיווחים לרשויות המס. העוסק הפטור חייב בדיווח לרשויות המס והמע"מ אחת לשנה בלבד בדמות מחזור העסקאות השנתי בעוד העוסק המורשה חייב לדווח למע"מ כל חודש בחודשו ואילו למס הכנסה אחת לשנה.

ההיבט המשפטי

מאחורי סוג ההתאגדות גם קיימות העדפות משפטיות כמו למשל בחברה בע"מ יש הפרדה מוחלטת בין החברה למנכ"ל שלה, דבר שלא קיים בעוסק מורשה, לכן גם מומלץ להיוועץ עם עורך דין המתמחה בדיני חברות לפני שמחליטים על סוג ההתאגדות.

Over 10000+ Fans

Get Fresh Content From WPXPO

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top